Over mij

Hanneke Schmeets (Sittard, 1977) is zelfstandig tekstschrijver, speechschrijver, ghostwriter en communicatieadviseur. Ze werkt in de regio Den Haag en Rotterdam.

Haar opdrachtgevers zijn organisaties met een maatschappelijke missie: duurzame ondernemingen, social enterprises en overheden/bestuurders/politici die zich inzetten voor een duurzame, sociale en inclusieve samenleving.

Hanneke Schmeets

  • Ik ben sinds 2010 zelfstandig tekstschrijver, communicatieadviseur, speechschrijver en ghostwriter. Eerst onder de noemer ‘Taalsmid’, sinds 2016 onder mijn eigen naam.
  • Enkele speeches van mijn hand hebben prijzen gewonnen. En ja, daar ben ik best trots op!
  • Eerder was ik rijksambtenaar in Den Haag. Ik hield me bij het ministerie van BZK onder meer bezig met Europese politiesamenwerking, privacywetgeving en de communicatiecampagne van de Europese Parlementsverkiezingen. Tot slot werd ik speechschrijver voor (toenmalig) minister Plasterk en staatssecretaris Van Bijsterveldt bij het ministerie van OCW.
  • Mijn kracht ligt in het vertalen van complexe en politiek-gevoelige materie in soepel lezende, begrijpelijke en niet-wollige taal.
  • De afgelopen 10 jaar heb ik ook met veel succes en plezier gewerkt als levensverhalenauteur. Ik schreef biografieën op basis van interviews die ik hield met senioren, zodat hun unieke verhalen over ‘vroeger’ niet verloren zouden gaan, maar bewaard bleven voor de volgende generaties. In mei 2022 ben ik hiermee gestopt, omdat de werkdruk helaas te hoog werd.
  • De natuur, het klimaat en dierenwelzijn gaan mij aan het hart. Daarom heb ik een duurzame levensstijl, maak ik grijze buurten groener door guerrillagardening en eet ik plantaardig. Mijn schrijf- en communicatievaardigheden zet ik graag in voor duurzame organisaties en ondernemers die dezelfde levensvisie hebben.
  • Kan ik iets voor jou of jouw organisatie betekenen? Neem dan gerust contact met me op. Je krijgt altijd binnen 24 uur een reactie.

Hanneke SchmeetsOpdrachtgevers:
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Programma Stad, directie Democratie en Burgerschap), Ecomondo, L’Arbre Vert, Happy Towels, gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek, Goedhart Reclame, Mooierdam, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Veiligheidshuis Gemeente Den Haag, Sea First, Osteopathie De Ridder, Vegan Mission, Vincimed, Partij voor de Dieren.