Over mij

Hanneke Schmeets is zelfstandig tekstschrijver, speechschrijver, ghostwriter en communicatieadviseur in de regio Den Haag.

Zij werkt voor organisaties met een maatschappelijke missie: duurzame organisaties & ondernemers, social enterprises en overheden.

Hanneke Schmeets

(Sittard, 1977)

  • Ik ben sinds 2010 zelfstandig tekstschrijver, communicatieadviseur, speechschrijver en ghostwriter. Eerst onder de noemer ‘Taalsmid’, sinds 2016 onder mijn eigen naam.
  • Enkele speeches van mijn hand hebben prijzen gewonnen. En ja, daar ben ik best trots op!
  • Eerder was ik rijksambtenaar in Den Haag. Ik hield me bij het ministerie van BZK onder meer bezig met Europese politiesamenwerking, het beschermen van de privacy van Nederlandse burgers en de communicatiecampagne van de Europese Parlementsverkiezingen. Tot slot werd ik speechschrijver voor (toenmalig) minister Plasterk en staatssecretaris Van Bijsterveldt bij het ministerie van OCW.
  • Ik werk regelmatig voor bestuurders en departementen, vooral als het gaat om complexe en soms politiek-gevoelige materie die in duidelijke, niet-wollige taal moet worden opgeschreven.
  • De natuur, het klimaat en dierenwelzijn gaan me aan het hart. Daarom heb ik een duurzame levensstijl, maak ik grijze buurten groener door guerrillagardening en eet ik plantaardig. Mijn schrijf- en communicatievaardigheden zet ik graag in voor duurzame organisaties en ondernemers die dezelfde levensvisie hebben.
  • Thuis in Den Haag en Rotterdam.
  • O ja, ik schrijf ook biografieën voor senioren. Maar dat is een heel ander verhaal!

Hanneke SchmeetsOpdrachtgevers:
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Programma Stad, directie Democratie en Burgerschap), Ecomondo, L’Arbre Vert, Happy Towels, gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek, Goedhart Reclame, Mooierdam, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Veiligheidshuis Gemeente Den Haag, Sea First, Osteopathie De Ridder, Vegan Mission, Vincimed, diverse politieke partijen.